Roni Kantola

Roni Kantola

Roni Kantola
Olen piraattien ehdokkaana Vantaan kaupunginvaltuustoon.
Olen 30-vuotias ympäristöekologian opiskelija Helsingin yliopistossa. Kaupunkiakatemia on yksi sivuaineistani. Yksinkertaistetusti sanottuna olen edistyksellinen. Vapaus ja kehitys yhdistettynä ihmisten ja luonnon hyvinvointiin ovat tärkeimpiä arvojani. Voisin sanoa olevani sosiaalilibertaarivihreä piraatti. Tietynlaisesta vasemmistolaisuudesta huolimatta kannatan parempaa kilpailuttamista ja taloudellisen toiminnan monipuolisempaa mahdollistamista, eikä vasemmisto–oikeisto-jaottelu oikein piraatteihin sovikaan. Tärkeintä on, että tavoitteet saavutetaan. Tehokkuus on tärkeää ja antaa tilaa pehmeämmille tavoitteille. Tieteen ja ajattelun lisäksi olen puuhaillut monenlaisen taiteen parissa. Valmistuin ylioppilaaksi Helsingin kuvataidelukiosta vuonna 2006, harrastan kirjoittamista, musiikkia ja monenlaista suunnittelua. Haluaisin lisätä erityisesti paikkatietopohjaista vuorovaikutteisuutta, suorempaa demokratiaa ja moninaisempaa vaikuttamista lähiympäristöön. Tulevaisuus haltuun!

Olen ollut Piraattipuolueen kuntavaaliehdokkaana vuonna 2012, jolloin sain 180 ääntä, sekä eduskuntavaaliehdokkaana vuonna 2015, jolloin sain 500 ääntä. Olen ollut myös HYY:n vaaleissa ehdokkaana. Lisäksi olen toiminut Uudenmaan piraattien hallituksessa.
Yhteystietoni tykkää tai lisää kaveriksi


Muuta
  • Piraattipuolueen kuntavaalisivut
  • Uudenmaan Piraatit
  • Vaalikonevastauksiani Kuntavaalit 2017 HS & IS
    Yle
    Vantaan Sanomat
    Eläinpoliittinen vaalikone


    Kuntavaalit 2012 Yle
    Helsingin Sanomat
    MTV3
    Vantaan Sanomat
    Eläinpoliittinen vaalikone

    Eduskuntavaalit 2015 Yle

    by Roni Kantola Avainsanat: kaikkeus :: Roni Kantolan kotisivut :: Piraattipuolue :: Uudenmaan piraatit :: ehdokkaat :: Roni Kantola :: vaalit :: Uudenmaan vaalipiiri :: kuntavaalit :: kunnallisvaalit :: kaupunginvaltuusto :: Vantaa :: Uusimaa :: Koivukylä

    Piraattipuolueen vaaliohjelmat
    Koko maa | Vantaa

    Ihmiset

    Koulutus-, sosiaali- ja terveyspalveluita ei saa vähentää. Niitä voidaan muunnella ja tehostaa paljonkin, ja mm. perustulo vähentäisi sosiaalipalveluita, koska niitä ei tarvittaisi samalla tavalla ja ihmisiä voitaisiin tukea yksilökohtaisemmin, mutta silti kevyemmin.

    Sosiaali- ja terveyspalvelut

    Sosiaali- ja terveyspalveluista ei voida koskaan säästää paljon, koska ne vaikuttavat niin moneen asiaan. Lisäksi olisi väärin lisätä tuskaa. Tehokkuutta voidaan sen sijaan parantaa, ja ihmisten aktiivisuutta ja asemaa muuttaa monin eri keinoin. Perustoimeentulo ja erityistarpeet on turvattava. Etenkin lapset ja vanhukset ovat herkkiä, mutta kaikkialla on oltava tarkkana oikeudenmukaisuudessa. Tärkeämpää kuin vaikkapa palkan pieni notkahdus ovat peruspalvelut. Perustulo parantaisi yrittäjänkin asemaa. Yksityistäminen ja ulkoistaminen tulee tehdä erityisellä harkinnalla ja suurella avoimuudella ja kilpailulla. Mihinkään ei voi kuitenkaan luottaa täydellisesti, joten hybridi on parempi. Yrityksissä on monia ongelmia. Vaikka huono yritys lähtisikin pois pelistä ja parempi tulisi tilalle, niin vaihtelevuus olisi vaarallista ja epävarmuutta tuovaa.

    Kuntarajat täytyy poistaa vähintään sosiaalipalveluiden osalta. Nyt tässä on ollut ongelmia esim. lasten hyvinvoinnin kannalta.

    Kouluavustajista, kotipalveluista ja perhetyöntekijöistä ei voida säästää. Ne ovat ennaltaehkäiseviä. Herkkiä ja heikkoja on suojeltava. Perheiden katsominen kokonaisuutena on tärkeää, koska hyvin suuri osa sosiaalisista ja muista ongelmista johtuu perhetaustasta. Vanhempien toiminta liittyy suoraan lapsiin. Tämä näkyy lapsissa vielä aikuisinakin.

    Syrjäytymistä tulee ehkäistä entistä paremmin. Vuorovaikutteisemmat toimintaympäristöt ja kokonaisvaltaisemmat toimintatavat ovat tärkeitä. Avun tulee olla tarkoituksenmukaista.

    Kulttuuri

    Koulutus ja ihmisten kehitysmahdollisuudet ovat erittäin tärkeitä asioita. Vantaalla ei oikein ole korkeakoulua, joten sitäkin enemmän on panostettava perusopetuksen laatuun. Opetus voisi olla monimuotoisempaa ja sitä tulee kehittää ennakkoluulottomasti, esim. kielet voisivat olla kunnan valttina. Kirjastot voisivat olla entistä monipuolisempia, mutta nykyisetkin käytännöt ovat melko hyviä. Mikkolan kirjastoa ei saa lakkauttaa tulevaisuudessakaan. Vantaalla ei ole kovin monta kirjastoa.

    Kulttuuritapahtumia olisi hyvä olla enemmän, mutta muidenkin tapahtumien järjestämisestä olisi tehtävä helpompaa. Vapaaehtoistyön ja joukkoistamisen yhdistelmiä tulisi käyttää entistä enemmän.

    Ihmisillä on oltava paremmat mahdollisuudet tilojen, tavaroiden ja aineettomien asioiden, kuten tiedon yhteiskäytössä. Tähän liittyy myös muu kolmannen sektorin ja sosiaalisuuden lisäämistä. Kts. lisää älykäs kaupunki. Kaupungista voidaan tehdä tällä tavalla aivan uudenlainen ihana paikka.