Animalia SEY
Kuntavaalit 2012

Kantola Roni

Piraattipuolue
Vantaa

Opiskelen ympäristöekologiaa Helsingin yliopistossa. Olen punavihreä. Korostan vapauksia ja monipuolisuutta. Ihmiset ja luonto ovat tarkasteluissani koko ajan mukana. Luonto ja eläinten ja ihmisten oikeudet muun edelle. Vuorovaikutteisuus, tehostaminen ja tulevaisuus ovat tärkeitä asioita. Ihmisissä on paljon voimaa, jota ei ole otettu käyttöön. Demokratia arkeen ja joustavuutta asioihin. Rakastan tiedettä ja luovuutta. Liikun myös kaikenlaisen kuvataiteen, musiikin ja kirjallisuuden alueella.

Kotisivu: http://kaikkeus.dy.fi/ronikantola/
Facebook: http://www.facebook.com/kantolaroni

Kasvisperäisen ruuan osuutta tulee kasvattaa ja lihan osuutta vähentää kunnan julkisissa hankinnoissa, esimerkiksi oppilaitosten ruokailuissa.

täysin samaa mieltä en samaa enkä eri mieltä täysin eri mieltä

"Se on ympäristölle, ilmastolle, sosiaalisesti, terveydellisesti ja eettisesti parempi vaihtoehto kuin liha. Kasvisruokapäivä Vantaallekin! Liha on vain yksi muiden joukossa ja sen vaatiminen aina on sama jos vaadittaisiin aina tofua. Kaikkea tarvittavaa ja proteiiniakin kasvisruoissa on tarpeeksi, mutta eläinperäisiä tuotteita tarvitaan ehkä, koska tietoa on vähän. Ruoan laatu ja monipuolisuus tulisi huomioida. Lähiruokaa. Kasvisruoat ovat usein suosikkeja, tai potentiaalisia, kuten sosekeitto."

Luomutuotteiden osuutta tulee kasvattaa julkisissa hankinnoissa eläinperäisiä tuotteita ostettaessa.

täysin samaa mieltä en samaa enkä eri mieltä täysin eri mieltä

"Lihankäyttöä tulee vähentää, mutta luomuliha turvaa eläinten hyvinvointia paremmin kuin tehotuotanto, mutta itse sertifikaatti on liian joustamaton. Myös ympäristön hyvinvointi olisi turvattava mahdollisimman hyvin. Ruoan alkuperästä ja valmistustavoista pitäisi olla enemmän tietoa. Luomuliha on melko kallista, eikä aina kovin ekologistakaan. Sitä voidaan silti suosia, koska sillä voidaan vaikuttaa luomun ja sen kaltaisten tuotantotapojen tulevaisuuteen. Muukin tuotanto on saatava paremmaksi."

Löytöeläinpalvelujen kilpailutuksessa tulee ottaa hinnan rinnalle tärkeimmiksi kilpailukriteereiksi löytöeläintalon henkilökunnan ammattitaito sekä sellaiset eläinten pito-olosuhteet, jotka selkeästi lisäävät eläinten hyvinvointia.

täysin samaa mieltä en samaa enkä eri mieltä täysin eri mieltä

"Eläinten huono kohtelu täytyy ottaa aina huomioon, ja kilpailutus on tehtävä kunnolla, tai eläinten hyvinvoinnista huolehdittava muilla tavoilla. Kilpailutukseen tulisi kuulua olennaisena osana laatukriteerit. Löytöeläintalojen vuorovaikutusta muun yhteiskunnan kanssa voidaan lisätä mm. yhdistämällä sitä opiskeluun."

Jokaisen Suomen kunnan tai kaupungin tulee perustaa valvontaeläinlääkärin virka yksin tai yhteistyössä naapurikuntien kanssa.

täysin samaa mieltä en samaa enkä eri mieltä täysin eri mieltä

"Valvontaeläinlääkäreitä on oltava. Määräykset eivät riitä. Virkoja on hyvä perustaa yhteistyössä. Ne voisivat olla kevyitäkin ja tarkastuspohjaisia ja siten tuottavia. Valvontaa tarvitaan myös mm. eläinten hyvinvointituen ehtojen täyttämisen valvontaan. Valvontaeläinlääkäreitä ja kunnaneläinlääkärin ja eläntensuojelun resursseja on liian vähän. Vantaalla ei ole oikein tuotantoeläimiä. Asioita hoitaa ympäristökeskus ja kaupungineläinlääkäri. Ongelmia on paljon maataloudessa, mutta myös laeissa."